Postime ne kategorinë: Lajme

Porosia e Këshilltarit të grupimit politik CDU/CSU, Hans Joachim Falenski në Tiranë: “Cilësia e zgjedhjeve, kriter vlerësimi për hapjen e negociatave”

Këshilltari për politikë të jashtme i Grupit Parlamentar CDU/CSU në Bundestagun gjerman, z. Hans J. Falenski, mori pjesë sot në Seminarin “Zgjedhjet dhe pritshmëritë e Shqipërisë për integrim në BE”, organizuar nga Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë – ACGG. Në prani të Drejtorit të Fondacionit Konrad Adenauer, z. Walter Glos, miku gjerman u bëri një panoramë të gjerë angazhimeve

Lexo më shumë

Reforma në drejtësi në ngërç

Situata e acaruar politike dhe klima e thellë mosbesuese mes mazhorancës dhe opozitës në Shqipëri kanë vënë në pikëpyetje procesin e zbatimit të Vettingut, si instrumenti kyç i reformës në drejtësi. Rreth dy vite më parë kur u lançua zyrtarisht nga Kuvendi i Shqipërisë procesi i reformës në drejtësi në panelet dhe tryezat e diskutimit me kastat e juristëve, konsitucionalistëve,

Lexo më shumë

Drejtori i ACGG-së, takon deputetin e Bundestagut, Thorsten Frei

Me 12 shkurt 2015, deputeti gjerman, z. Thorsten Frei, në përmbyllje të vizitës së tij dy ditore në Tiranë zhvilloi një takim me drejtorin e ACGG-së, z. Arben Çejku në zyrat e fondacionit “Konrad Adenauer”. Drejtori i Fondacionit, Dr. Thomas Schrapel prezantoi si dy partnerë të KAS-Albania, Qendrën Shqiptare për Qeverisje të Mirë dhe Institutin për Demokraci,Media dhe Kulturë. Në

Lexo më shumë

Zoti Falenski viziton “Albanian Center for Good Governance – ACGG”

Në kuadër të vizitës së tij në Shqipëri, z. Hans – Joachim Falenski, këshilltar për politikën e jashtme të fraksionit CDU/CSU, me date 9 mars pasdite, mbajti një ligjëratë në seminarin e organizuar nga “Albanian Center for Good Governance – ACGG”, me titull ““Këshilltar politik – një profesion ëndërr?”. Drejtori Ekzekutiv i kësaj qendre, z. Arben Çejku, pasi i uroi

Lexo më shumë