Ina Haxhija

Ina-Haxhija  Ina Haxhija, lindur më 1992.  E diplomuar për Shkencat Politike në Universitetin e Tiranës. Në vitin 2011 pjesë e qeverive studentore në formatin “Endrra ime” në emisionin “ E Diela Shqiptare” në Tv Klan. Në Këshillin Kombëtar të PD ëahtë antarja më e re në moshë. Aktualisht vazhdon studimet në Master Shkencor për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Fakultetin e Histori-Filologjisë së Universitetit të Tiranës. Ka marrë pjesë dhe ka kontribuar në trajnime mbi barazine gjinore (me rrjetin “Barazi në Vendimarrje”); trajnime për ndërtimin e slloganeve dhe platformave politike (E Diela Shqiptare, 2011), trajnime për sjelljen votuese dhe procesin elektoral ( KQZ dhe PDSH; 2011, 2013); në konferencën shkencore mbi arsimin e larte (2013), Konferencën shkencore me teme: “Shtet-Formimi Shqiptar”(2012), në Konferencën shkencore mbi lirinë ekonomike (Fondacioni per Liri Ekonomike) (2013), në Konferencën e 16-të e ACA, “Per nje rol me te madh te vendeve te Ballkanit ne Sigurine Nderkombetare”. (2013), në Konference shkencore: “A po rikthehet etatizmi?” (Fondacioni per Liri Ekonomike; 2014), Trajnim mbi advokimin (NDI Albania; 2014) etj.

Contact: haxhijaina@gmail.com