Author Archives: Blandi Alcani

Zhvillohet Konferenca: “Ekonomia Sociale e Tregut dhe transformimi ekonomik”

Me datë 9 korrik 2015, në Hotel “Tirana” u zhvillua Konferenca shkencore “Ekonomia Sociale e Tregut dhe transformimi ekonomik – receta e suksesit në Republikën Federale të Gjermanisë”. Konferenca u organizua nga ACGG me mbështetjen e Fondacionit “Konrad Adenauer”. Konferenca i zhvilloi punimet me të ftuar special, z. Andreas Lämmel, deputet në Bundestag dhe Kryetar I Fraksionit CDU/CSU për Ekonominë

Lexo më shumë

Drejtori i ACGG-së, takon deputetin e Bundestagut, Thorsten Frei

Me 12 shkurt 2015, deputeti gjerman, z. Thorsten Frei, në përmbyllje të vizitës së tij dy ditore në Tiranë zhvilloi një takim me drejtorin e ACGG-së, z. Arben Çejku në zyrat e fondacionit “Konrad Adenauer”. Drejtori i Fondacionit, Dr. Thomas Schrapel prezantoi si dy partnerë të KAS-Albania, Qendrën Shqiptare për Qeverisje të Mirë dhe Institutin për Demokraci,Media dhe Kulturë. Në

Lexo më shumë

Zoti Falenski viziton “Albanian Center for Good Governance – ACGG”

Në kuadër të vizitës së tij në Shqipëri, z. Hans – Joachim Falenski, këshilltar për politikën e jashtme të fraksionit CDU/CSU, me date 9 mars pasdite, mbajti një ligjëratë në seminarin e organizuar nga “Albanian Center for Good Governance – ACGG”, me titull ““Këshilltar politik – një profesion ëndërr?”. Drejtori Ekzekutiv i kësaj qendre, z. Arben Çejku, pasi i uroi

Lexo më shumë

Qeverisja e mirë dhe shoqëria civile – koncepte të reja për politikën në Shqipëri

Një grup anëtarësh të ACGG (Qendrës Shqiptare për Qeverisje të Mirë), zhvilluan në Cadenabbia, Itali, një seminar 3-ditor (24 – 27 Tetor 2014) me temë “Qeverisja e mirë dhe shoqëria civile – koncepte të reja për politikën në Shqipëri”. Aktiviteti u zhvillua me mbështetjen e Fondacionit “Konrad Adenauer”. Drejtori i KAS për Shqipërinë, Dr. Thomas Schrapel, në nisje të këtij

Lexo më shumë

ACGG prezantohet në Gjermani

Me ftesën dhe me mbështetjen e Fondacionit “Konrad Adenauer”, z. Arben Çejku, në cilësinë e Drejtorit Ekzekutiv, nga data 14 – 20 Dhjetor 2014, së bashku me disa nga Kordinatorët Kombëtar të PD-së, zhvilloi një vizitë zyrtare në Berlin, ku pati takime shumë të rëndësishme në selinë e Fondacionit “Konrad Adenauer”, në selinë e CDU-së, në Bundestag si dhe në

Lexo më shumë