Më 13 korrik 2022, nisi Shkolla Politike Verore “Idetë e Djathta dhe Konservatore për Shqipërinë”, organizuar nga ACGG (Qendra Shqiptare për Qeverisje të Mirë) me mbështetjen e Fondacionit Britanik WFD (Westminster Foundation for Democracy) dhe në bashkëpunim me Fondacionin Gjerman KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung Albanien). Mbi 20 të rinj e të reja që marrin pjesë, nuk janë thjeshtë audienca e një programi intensiv trajnimi, por një klub mendimi dhe ekip drejtuesish politikë që i duhen Shqipërisë nesër! Faleminderit secilit prej tyre dhe në veçanti, Drejtorit të WEF, z. Sokol Haxhiu, Drejtorit të KAS, Dr. Tobias Rüttershoff, lektorëve dhe miqve tanë; Adri Nurellari, Arta Sakja, Edlira Gjoni, Fitim Zekthi, Altin Gjeta, Ethem Fezollari etj!

Dita e dytë e Shkollës Politike Verore: Idetë e Djathta dhe Konservatore për Shqipërinë, (më 14 korrik 2022, kompleksi turistik Lyhnidas në Pogradec), nisi me eksperten e njohur të komunikimit, lideren NGL e McCain Institute për Shqipërinë, bashkëpunëtoren e vyer të ACGG/KAS, znj. Edlira Gjoni. Pas marrjes së disa njohurive teorike për format bashkëkohore të komunikimit politik në publik “zysh” Edlira vë në provën e ushtrimeve praktike grupin e politikanëve të rinj..
Znj.Arta Sakja duke u bazuar në eksperiencen e saj 30 vjeçare të angazhimit me PD dhe pervojën si pedagoge e shkencave politike, shtjelloi mundësitë dhe hapsirat që kanë të rinjtë sot për zhvillimin e karrieres së tyre tek e djathta..
Politologu Altin Gjeta, solli si kontribut eksperiencën e Partise Konservatore Britanik, duke shtjelluar filozofinë e lidershipit britanik në politikën e qendrës së djathtë..
Faleminderit WFD (Westminster Foundation for Democracy) dhe KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung Albanien) për mbështetjen e këtij projekti të rëndësishëm, që zhvillohet në koordinim me ACGG!
Një falenderim të posaçëm për të gjithë pjesëmarrësit: Kejsi Tola, Imanuel Çaushi, Megi Perduka, Lukas Heidorn, Sention Zotaj, Edison Mehqemeja, Mikaela Pinari, Iva Hasko, Irisa Çupa, Ina Metalia, Valbona Halitaj, Dhimitri Sino, Izmir Xhafa, Aurela Kalthi, Ilda Lekgega, Armando Lekaj, Tea Sollaku, Klea Dahari, Emanuel Toska dhe Denis Bendo.
Ditën e tretë të Shkollës Politike Verore: Idetë e djathta për Shqipërinë, organizuar nga ACGG Albanian Center for Good Governance, me mbështetjen e fondacionit britanik WFD (Westminster Foundation for Democracy) dhe në bashkëpunim me KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung Albanien) u paraqit një tablo e organizimit të së djathtës europiane dhe asaj konservatore si dhe marrëdhëniet e disa prej partive dhe organizatave të djathta shqiptare me këto institucione; EPP (Euroean People’s Party), ECR (European Conservatives and Reformists), IDU (International Democratic Union)..
Ditën e tretë të Shkollës Politike Verore: Idetë e djathta për Shqipërinë, organizuar nga ACGG Albanian Center for Good Governance, me mbështetjen e fondacionit britanik WFD (Westminster Foundation for Democracy) dhe në bashkëpunim me KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung Albanien) u paraqit një tablo e organizimit të së djathtës europiane dhe asaj konservatore si dhe marrëdhëniet e disa prej partive dhe organizatave të djathta shqiptare me këto institucione; EPP (Euroean People’s Party), ECR (European Conservatives and Reformists), IDU (International Democratic Union)..
Mësimet nga e kaluara i solli përmes përshtypjeve dhe kujtimeve të tij z. Ethem Fezollari, Kryetari i Shoqatës Antikomuniste dhe ish-te përndjekurve politikë. Ai tregoi kalvarin e vuajtjeve në diktaturë dhe se si në vitin 1975 u arratis bashkë me 15 anëtarë të tjerë të familjes përmes liqenit të Pogradecit me një varkë të vogēl të improvizuar me mushama..
Në vijim pjesmarrësit paraqitën disa Ese mbi këndvështrimin e tyre rreth vlerave të së djathtës dhe konservatorizmit në politikën shqiptare.
Në fund u ndanë Çertifikatat e pjesmarrjes.