Bordi i Ekspertëve

 

Kristaq-Kume1
Çështjet ligjore

Kristaq-Kume

Prof. Dr. KristaqKume: Çështjet ligjore dhe zgjedhore

Alfred-Lela
Kultura politike

Alfred-Lela

Alfred Lela është editorialist i së përditëshmes MAPO dhe kryeredaktor i shtojcës së fundjavës në këtë gazetë MAPO Libri & Ide.

Ai është gjithashtu pedagog i Komunikimit Politik në Universitetin Europian të Tiranës ku ndjek studimet e Doktoraturës në Shkenca të Komunikimit.

Për një periudhë 4-vjeçare ka drejtuar revistën e përmuajshme MAPO, si kryeredaktor.

Në vitin 2012 ka fituar Çmimin Kombëtar të Gazetarisë Teodor Keko.

Në vitin 2013 ka botuar librin Secilit Shqipërinë e tij.

Në vitin 2013 ka fituar Çmimin At Zef Pllumi në publicistikë.

Ka përkthyer nga Anglishtja: Rumpalla, Peter Lucas; Në mes shqiptarëve të Veriut, Reginald Wyon; Komunikimi politik modern, James Stanyer; Vitet me Tony Blair, Alastair Campbell.

Gjatë periudhës 2006-2009, ka themeluar dhe drejtuar Fletore Shqiptare, një revistë online (www.fletore.com).

Në vitin 2000 ka mbaruar studimet për Gazetari në Universitetin e Tiranës. Përvoja si gazetar i përket vitit 1998 kur nisi punë si reporter politik te Shekulli.

klejdi-kellici
Admin. Publike

klejdi-kelliciKëlliçi ka marrë gradën Doktor Shkencash në Universitetin e Barit, Itali me specializim në Insititucione dhe Politikë të Krahasuar. Teza e tij doktorale përqëndrohet në legjislacionin e lobizmit në krahasimin me nivelit federal dhe atij të shteteve në Sh.B.A. Ai ka gjithashtu një Master në Çështje Globale dhe Europiane, marrë në Unveristetin Katolik të Zemrës së Shenjtë, Milano. Ai ëshë diplomura gjithashtu në Universitetin e Torinos në Shkenca Politike dhe Administrim Publik.

Zoti Këlliçi është lektor i shkencave politike prej mëse nëntë vjetësh. Aktualisht jep mësim në Universitetin e Tiranës në lëndët ‘Sistemet Politike në Shqipëri’ dhe ‘Nacionalizmi dhe Identiteti’.

Ai ka qenë gjithashtu komentues politik dhe opinionist për një sërë gazetash dhe stacionesh televizive në Shqipëri.

Aktualisht ai është anëtar bordi i Qendrës Shqiptare për Qeverisje të Mirë

dorina-berdufi1
Analiza

Dorina Bërdufi (doktorante në Shk. Politike) është pedagoge pranë Universitetit “Aleksandër Moisiu”. Ka punuar si pedagoge part-time në disa Universitete, duke përfshirë edhe Universitetin e Tiranës.

Puna e saj në fushën akademike ka shkuar paralel me bashkëpunimin në projekte në nivel lokal dhe kombëtar (me një eksperiencë mbi 6 vjeçare). Ndër to janë: “Perceptimet e ndarjes territoriale të qytetarëve të Bashkisë së Re Durrës, 2015”, “Monitorim i transparencës dhe sjelljes së administratës gjyqësore ndaj publikut”, Sjellja votuese e elektoratit të Tiranës”, “Niveli i perceptimit të korrupsionit në administratën publike të Rep. së Shqipërisë, 2010”, etj.

 

Është autore e shkrimeve në revista shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare, ndër të cilat janë: “A i shkakton demokracia mirëqënie subjektive elektoratit shqiptar (2003-2012, me fokus qytetin e Tiranës), “Detektim statistikor i manipulimit të zgjedhjeve parlamentare të 2009 në Shqipëri”, “Korrelacioni i indikatorit subjektiv me atë objektiv të mirëqënies të sjelljes së votuesit shqiptar”, “Rritja e numrit të votave të partive politike shqiptare bazuar në sjelljen votuese të elektoratit shqiptar”, etj.

Ina-Haxhija
Politikat Rinore

Ina-Haxhija  Ina Haxhija, lindur më 1992.  E diplomuar për Shkencat Politike në Universitetin e Tiranës. Në vitin 2011 pjesë e qeverive studentore në formatin “Endrra ime” në emisionin “ E Diela Shqiptare” në Tv Klan. Në Këshillin Kombëtar të PD ëahtë antarja më e re në moshë. Aktualisht vazhdon studimet në Master Shkencor për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Fakultetin e Histori-Filologjisë së Universitetit të Tiranës. Ka marrë pjesë dhe ka kontribuar në trajnime mbi barazine gjinore (me rrjetin “Barazi në Vendimarrje”); trajnime për ndërtimin e slloganeve dhe platformave politike (E Diela Shqiptare, 2011), trajnime për sjelljen votuese dhe procesin elektoral ( KQZ dhe PDSH; 2011, 2013); në konferencën shkencore mbi arsimin e larte (2013), Konferencën shkencore me teme: “Shtet-Formimi Shqiptar”(2012), në Konferencën shkencore mbi lirinë ekonomike (Fondacioni per Liri Ekonomike) (2013), në Konferencën e 16-të e ACA, “Per nje rol me te madh te vendeve te Ballkanit ne Sigurine Nderkombetare”. (2013), në Konference shkencore: “A po rikthehet etatizmi?” (Fondacioni per Liri Ekonomike; 2014), Trajnim mbi advokimin (NDI Albania; 2014) etj.

Contact: haxhijaina@gmail.com

 

Petrit-Bushi
Krimi financiar

Petrit-Bushi

Petrit Bushi, born on 1965, Dibër, Albania. Graduated in Finance at Tirana University on 1988. Continued Master studies in fieldof Justice and graduated on 2001 in Tirana University. PhD candidate in field of Law Field of Law at European University of Tirana. Actually engaged as lecturer at AAB University inPristina (Kosovo) in following subjects: Financial Crime, Financial Law, and Labor Law. In addition, certified as trainer for financial investigations and confiscation of proceeds of crime (Council of Europe);Trainer for procurement procedure and legal violations (OSCE).